Bram Tankink

3 december 1978

Allrounder - meesterknecht - wegkapitein


Bram Tankink is een sympathieke held. Een respectvolle reputatie als trouwe kracht met een goed gevoel voor humor. Hij begon zijn carrière als mountainbiker, maar switchte in 1999 naar de wegsport. Tankink werd een jaar later Nederlands kampioen bij de beloften wat hem een profcontract opleverde bij Domo-Farm Frites.

Na twee jaar ging hij met een deel van het team over naar Quick Step. Daarna volgden Team Rabobank, Belkin en dit jaar sloot Bram zijn carrière af bij LottoNL Jumbo. Tankink ofwel dé Tank was vooral als knecht actief. Door dat Bram zowel bergop lang mee kon maar ook de korte steile hellingen goed aankon, stond hij vaak in de basis. Grote kracht van Bram is ook altijd zijn humor op cruciale momenten. Menig team stuurde hij zo weer de juiste richting op. Hij stond niet vaak op het podium maar reed als gewaardeerd renner veel grote rondes waaronder 8 keer de Tour de France.

Bram is een enthousiaste, slimme renner met 18 respectvolle profjaren in de benen. Hij kan een goed verhaal houden tijdens onze wielerclinics. Bram deelt graag zijn kennis en inzichten.

Palmares


Ploegen

2015 - 2018 - LottoNL Jumbo
2013 - 2014 - Belkin
2008 - 2012 - Rabobank
2003 - 2007 - Quick-Step
2001 - 2002 - Domo-Farm FritesBram had voor zijn carrière hydrologie gestudeerd en kon gelijk aan de slag bij DSM.
Inmiddels is hij gestart als sustainable ambassador bij Brightlands Chemelot.
Hij houdt zich bezig met duurzaamheid en CO2 reductie.


Bram na zijn carrière