Jeroen Blijlevens

29 december 1971

  • Ploegleider Marianne Vos
  • Commentator Eurosport
Jeroen Blijlevens, alias Jerommeke, was één van de grootste Nederlandse sprinters aller tijden. In zijn carriere mocht hij maar liefst 74 maal de kussen van de rondedames in ontvangst nemen. Hij won etappes in alle drie de grote rondes.

Palmares

1999  2 etappes Giro
1e etappe Vuelta
1e Nokere Koerse & Scheldeprijs
1998  1e etappe Tour de France
2 etappes Vuelta
1997   1e Veenendaal-Veenendaal
1e rit 3-daagse De Panne
1e etappe Tour de France
1996   1e etappe Tour de France
1e etappe Vuelta
1995  2 etappes Vuelta
1e etappe Tour de France
1994   1e etappe 4-daagse Duinkerke

Ploegen

2003 - Bankgiroloterij
2002 - Domo-Farm Fites
2001 - Lotto-Adecco
2000 - Polti
1994-1999 - TVM Farm Frites