Tom Boonen

15 oktober 1980

Sprinter - tijdrijder

Tom Boonen heeft een zeer indrukwekkende palmares! Hij is de enige renner die ooit in één jaar, 2005 zowel de Ronde van Vlaanderen, Parijs- Roubaix als het wereldkampioenschap won.
Veel voorjaars klassiekers heeft Tom minimaal één keer gewonnen. Parijs-Roubaix maar liefst 4 keer en Ronde van Vlaanderen 3 keer. Hij is meervoudig Belgisch Kampioen.

Tom Boonen was een bijzondere renner omdat hij niet alleen in de voorjaarsklassiekers uitmuntend wist te presteren. Ook in de Tour de France won hij 6 etappes, reed hij meerdere dagen in het geel en sprintte hij de groene trui mee naar België. Naast een supersprinter was Tom Boonen een begenadigd tijdrijder.
En daar geeft hij tijdens de wielerclinic je graag tips over. Of het nu een ploegentijdrit of (individuele) klimtijdrit betreft. Tom deelt graag zijn kennis en ervaring tijdens onze wielerclinics en vertelt zijn verhaal tijdens een passende presentatie. We zijn er trots op met Tom samen te werken. Hij is in vele opzichten een prachtig mens en goed gezelschap voor waardevolle relaties.


Palmares

Ploegen

2000-2002  US Postal
2003-2016  Quick-Step